Aventură la Disneyland Paris

Nu știu câți dintre copii visează să ajungă la Disneyland, probabil că mulți. Eu cu siguranță mi-am dorit asta de când, la începutul anilor ‘90 au apărut albumele cu personaje și cărțile broșuri cu fiecare poveste. De ce am mers acum? Păi deja cea mică s-a făcut deja destul de mare ca să putem intra la majoritatea atracțiilor din parc. Dar cred că adevărul e că eu mi-am dorit cel mai mult să ajung aici.

La pas prin Disneyland Park Paris

Am luat bilete pentru trei zile pentru ambele parcuri, Disneyland Park și Walt Disney Studios Park, și nu ne-am propus să vizităm Parisul de data asta. Deși în oraș nu am fost niciodată și a fost prima oară când am ajuns în Franța, a trebuit să las ceva de la mine. Excursia cu copiii nu a fost ușoară, așa că plimbările lungi prin Paris vor trebui să mai aștepte.

Cum a fost? Chiar mai bine decât m-am așteptat. Au fost 5 zile foarte intense, 2 pe drum și 3 în parcuri. În prima zi la Disneyland am încercat să ne familiarizăm puțin cu parcul. Am fost mirați și impresionați de câtă lume așteaptă să intre în parc și de șirurile de oameni de la fiecare din atracții.

Parcul are patru zone – Fantasyland, unde sunt prințesele, Discoveryland, unde e zona StarWars, Adventureland, unde sunt pirații din Caraibe, casa lui Robinson Crusoe și Indian Jones și Frontierland care e imaginat că o zonă din Vestul Sălbatic.

Am stat și noi la cele unde timpul de așteptare nu era așa de mare, undeva maxim 30 de minute, pentru că nimeni nu avea răbdare de mai mult. Dar în general am făcut multe din activitățile unde se intră fără să așteptăm pentru că nu presupuneau instalații speciale – labirintul lui Alice, castelul Frumoasei Adormite, casa lui Robinson Crusoe, bazarul din Agrabah sau casele coloniștilor din Frontierland. Preferatele primei zile au fost Pirații din Caraibe și Star Wars Hyperspace Mountain.

În a doua zi ne-am orientat mai bine. Am venit cu planul de acasă la care din ride-uri să mergem si am repetat cele doua ture preferate din prima zi. Ne-a plăcut mult cel de la Peter Pan, iar despre Big Thunder Mountain povestim și acum. Am reușit să ajungem aproape peste tot unde ne-am propus, dar am petrecut destul de mult timp la cozi, cel mai mult la Phantom Manor.

Ultima zi am început-o la Walt Disney Studios, unde sunt câteva ride-uri interesante. Cel mai mult ne-a plăcut Ratatouille, un ride 4D, unde am alergat împreună cu Remi printre rafturile din cămară, în timp ce eram urmăriți de personalul restaurantului. În al doilea parc sunt mai multe ride-uri pentru copii mai mari și nu am mai mers la ele. Așa că pe la prânz ne-am întors în Disneyland Park să vedem și ce a mai rămas de zilele trecute. Am ajuns și la gară de unde am luat trenul ce înconjoară parcul și are stații la fiecare din cele 4 zone. A fost interesant, ne-a și prins ploaia de câteva ori, dar sunt multe variante de distracții înăuntru, așa că nu e musai o problemă asta.

Nu am reușit să ajungem de loc la Prințese, acolo coada era constant între 2 și 3 ore. Am urmărit timp de 2 zile cum sunt timpii de așteptare. În ultima zi aș fi vrut să ajungem la broscuțele din Finding Nemo. Și acolo, timpul de așteptare era intre 60 și 90 de minute, așa că nu ne-am mai dus. Nu am stat nici la rând să ne facem fotografii cu personaje, cozile erau și acolo destul de lungi. În schimb, de 2 ori pe zi, toate personajele Disney ieșeau pe strada principală, în care alegorice, și salutau vizitatorii.

Au fost trei zile foarte intense, cu mers mult, cozi mai lungi sau mai scurte, dar în primul rând cu multă, multă distracție. Pentru asta, planificarea a început din Ianuarie, când am și luat biletele de avion. Primul pas a fost să găsim perioada în care copiii sunt în vacanță și adulții pot să își ia concediu. Noi am decis să mergem în vacanța de primăvară, chiar înainte de Paști. Avantajele perioadei au fost vremea bună, vacanța copiilor și faptul că era la un interval bun de celelate concedii ale noastre. Dezavantajele au fost că ne-am suprapus cu vacanța din anumite zone din Franța și Germania și că biletele au avut tariful maxim.

Categorii de bilete pentru ambele parcuri. Toate vacanțele școlare au tariful maxim

Drumul. Din Timișoara sunt trei variante de a ajunge la Paris. Cea mai lungă, dar probabil cea cu prețul cel mai bun e cu mașina, cu o noapte de oprire în Germania. Din păcate și cea care consumă 4 zile doar cu drumul. A doua variantă, cea mai rapidă, e cea cu WizzAir, dar care nouă nu ni s-a potrivit de loc, plecările erau în ambele cazuri la ora 6 dimineața, marți și sâmbătă (deci am fi ajuns înapoi chiar cu o zi înainte de Paști) iar prețul în Ianuarie era de mare, chiar mai mare decât zborurile de linie. Până la urmă noi am zburat cu Lufthansa, cu bilete Economy Light (fară bagaj la cală, doar cu carry on), cu escală la Munchen. Drumul a durat mai mult, dar avionul a fost liber, mai ales la dus, biletele, deși erau fară posibilitatea de a alege locul, le-am primit unii lângă alții, și am plecat la prânz, și la dus și la întors. De pe aeroportul Orly se poate lua autobuzul direct către DisneyLand, dar, pentru că eram 7 persoane, am preferat să planificăm transfer cu un microbuz direct la hotel.

Cazarea. Ca experiență, cea mai faină este la hotelurile Disney chiar de lângă parc. Se pot cumpără și pachete pentru hotel și parcuri de aici. Dacă ești cazat aici, poți intra cu jumătate de oră mai repede în parc, iar camerele au tematică Disney, în funcție de hotelul ales. Micul dejun se plătește extra. Pachetele cu cazare însă includ doar zilele când vizitezi parcul, de exemplu 3 zile de parc + 2 nopți de cazare, iar asta însemnă că pentru prima și ultima noapte trebuia să ne mutăm în alt loc. Destul de complicat totuși.

Cealaltă variantă sunt hotelurile partenere din apropiere. Le-am putut rezerva de pe Booking, exact pentru câte nopți am avut nevoie. Micul dejun era inclus. Aveau autobuz care ne ducea și aducea de la parc. Dimineața, la dus, autobuzele erau ok. La întors, din cauza mulțimii de oameni, era o înghesuială de nedescris, și o dată chiar nu am reușit să urcăm și a trebuit să îl așteptăm pe următorul.

Daca planifici o vizită în Paris și iți cauți cazarea acolo, poți ajunge la Disney cu metroul, desi nu știu exact cât costa biletele și dacă ar reprezintă o economie sau nu.

Mâncarea. Micul dejun îl luam la hotel. În parcuri se poate intra cu mâncare, deci poți să mergi cu sandwich-uri sau ronțăieli. Sunt și restaurante All-You-Can-Eat, tot cu tematică, de exemplu Bistro Chez Remi sau Fast Foods. Cina o luam la hotel, după ce ne odihneam puțin. Și în parcuri și la hotel tot ce cumperi este destul de scump, chiar mai scump decât în aeroport, și asta nu e chiar puțin.

Asta a fost experiența noastră la Disney. Am avut noroc de vreme bună și am văzut aproape tot ce ne-am propus. Ne-am întors de acolo cu multe amintiri, împărțite cu prietenele fetelor. Și pentru că a fost lume multă, nu ne-am întors cu mana goală, ci cu Covid și apoi cu varicelă cu care ne-am întins până la jumătatea lui iunie. Așa că e cu siguranță o excursie despre care vom mai povesti mult timp de acum înainte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *