7 lucruri de făcut în Oradea și împrejurimi, împreună cu copiii

Sunt multe de spus despre Oradea și clădirile ei în stilul Art Nouveau. Și mai multe sunt de făcut când mergi pentru un weekend, ca adult fără griji. Dar acum vreau să vă povestesc despre câteva activități pe care noi le facem împreună cu fetele atunci când ajungem la Oradea.

Sunt multe de spus despre Oradea și clădirile ei în stilul Art Nouveau. Și mai multe sunt de făcut când mergi pentru un weekend, ca adult fără griji. Dar acum vreau să vă povestesc despre câteva activități pe care noi le facem împreună cu fetele atunci când ajungem la Oradea.

1. Bălăceală la ștrand. Sunt multe variante în Oradea și Felix. Noi iarna mergem la Aquapark Nymphea în Oradea sau la Hotel Aquapark President în Băile Felix. La Nymphea cumpărăm bilete pe 3 ore. Și cei de la Hotel President au ceva similar și preferăm să intrăm așa pentru că fetele sunt încă mici și cam atât rezistă să se bălăcească într-un ștrand. Înăuntru este și o autoservire, așa că poți să stai și toată ziua. Iar vara noi preferăm să mergem la Hotel Perla, în stațiunea 1 Mai, mai ales după masă, pentru că e mai liber și intrăm și ieșim mai usor din ștrand, deși nu este dintre strandurile recent renovate din zonă. Hotelul Perla are 2 bazine mari afară și 1 înăuntru. Pentru copii este amenajat un bazin mic cu apă până la genunchi și cu un tobogan în mijloc.

Hotel Perla, Baile 1Mai

2. Plimbare prin pădurea din Felix. Nouă ne place să ne plimbăm prin pădure în orice anotimp. De fapt, chiar preferăm să nu ne plimbăm vara, când sunt cei mai mulți țânțari. Toamna și iarna, când frunzele copacilor nu mai sunt așa dese, lumina e cea mai frumoasă. De obicei inventam tot felul de activități ca să fie fetele interesate de plimbare: culegem bețe sau flori, ascultăm păsările cum cântă. Ultima dată am descoperit pădurea după ploaie.

Padurea din Felix

3. Biciclit prin Parcul Salca sau pe malul Crișului. Parcul Salca e un parc nou, cu alei lungi, unde copiii se pot plimba linistiti cu bicicleta. Noi încă nu am reusit să facem asta împreună, dar vă invit pe voi să încercați. În schimb, fetele preferă tiroliana și lacurile cu nuferi. Pe malul Crișului sunt multe spații de joacă pentru copii și de la unul la celălalt se poate merge cu bicicleta. Din nou, noi avem probleme cu bicicletele, pentru că amândouă vor să se dea cu aceeași bicicletă. Cea mică e prea mică pentru ea, nu ajunge încă la pedale. Dar asta nu o oprește să se așeze în fața bicicletei și să nu o lase nici pe cea mare să pedaleze.

4. Joacă în Orășelul CopiilorAtunci când nu este foarte cald afară, Orășelul Copiilor e unul din locurile noastre preferate de joacă. Vara este deschis zilnic intre 8:00 si 22:00, iar iarna este închis lunea, iar în restul zilelor se închide la ora 20:00. Ce ne place? Sunt spații amenajate în funcție de vârstă și se pot juca și cei mai mari și cei mai mici. E curat și înăuntru și afară și putem merge aproape pe orice vreme. Înăuntru sunt și săli care se pot închiria pentru zile de naștere, acvarii cu pești, spații de joacă și grup sanitar curat, unde există și săpun și hârtie igienică.

Oraselul Copiilor din Oradea

5. Plimbare prin centru. Când nu avem altă idee, mergem și ne plimbăm pe Strada Republicii sau în Piața Unirii, care a fost de curând renovată. Pentru curioși, e deschis turnul primăriei, unde noi am urcat când fetele aveau 1 an și 3 ani jumătate. Sunt multe scări, cele sus sunt în spirală, prețul biletului este mic, iar priveliștea de sus merită văzută.

6. Vizită la Lacul cu Nuferi din Felix

Lacul nuferi e printre locurile preferate. Și acolo mergem tot în afara sezonului, când nu e așa aglomerat și nici așa cald. În lac, pe lângă nuferii înfloriți, sunt multe discuție țestoase. Fetelor le e drag să le urmărească mișcările. 

7. Vizită la Kings Land, Ineu, la 15 km de Oradea. Am descoperit locul prima dată anul ăsta. Ce poți face acolo? Poți mânca, poți sta la soare pe malul lacului sau poți vedea animalele. Și, în cazul nostru, fetele au fost foarte încântate să hraneasca turma de căprițe. Iar pentru noi a fost fascinant să ne uităm o oră la fete cum se învârt în jurul țarcului, rup iarbă și o țin prin plasă ca să poată mânca iezii și caprele. Fiindcă era aprilie și restaurantul se deschide abia în mai, când e cald în fiecare zi și se poate mânca afară, meniul nu a fost cel mai variat și, din păcate, nicio variantă nu era prietenoasă pentru un copilaș sub 1 an. Dar, cel puțin pentru noi, distracția de la animale a meritat plimbarea pana acolo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *